Szigetszentmiklósi Box Club 



 "Olyan gyors vagyok, hogyha este lekapcsolom a villanyt,
már régen betakarózva fekszem, amikorra sötét lesz."(MUHAMMAD ALI)
MENÜ

Tigrisbukfenc és sérülés - Williams furcsa meccsen győzte le Cintront

Szombaton éjszaka a kaliforniai Carsonban került sor a Paul Williams vs Kermit Cintron nagyváltósúlyú mérkőzésre. A találkozó - taktikai szempontból - a várakozásoknak megfelelően a indult: a 20 (!) centiméteres ütőtáv előnnyel rendelkező Williams távolról igyekezett kibokszolni riválisát, míg a korábbi váltósúlyú világbajnok Cintron közeli akciókkal próbálta ellensúlyozni méretbeli hátrányát. Az összecsapás a 4. menet első felében vett váratlan fordulatot, amikor is egy ütésváltás közben összeakadt a két öklöző lába, és előbb Williams botlott el és került padlóra, majd ezt követően a lendületben lévő Cintron szó szerint kibukfencezett a szorítóból. Utóbbi öklöző feje a furcsa jelent hatására megsérült, és nem tudta folytatni a küzdelmet, a bírók pedig lepontozták a találkozót, az "ítélet" pedig Williamsnek kedvezett (40-36, 39-37, 36-40), aki ezzel a technikai döntéssel abszolválta a mérkőzést és gyűjtötte be profi karrierje 39. győzelmét.

 

Szeptemberre halasztják az Abraham vs Froch mérkőzést

Angol lapértesülések szerint egy hónappal elhalasztják az augusztusra tervezett Arthur Abraham vs Carl Froch nagyközépsúlyú mérkőzést, amely a Szuper Hatos elnevezésű torna 3. fordulójának keretében kerülne megrendezésre. A találkozót a korábbi WBC világbajnok, és legutóbb Mikkel Kesslertől pontozással vereséget szenvedő Froch és orvosai kérésére csúsztatják el várhatóan szeptemberre, ugyanis a nottinghami bunyós szem-, illetve fülsérüléseinek gyógyulása a vártnál több idő vesz igénybe. Közben az összecsapás helyszíne körül kialakuló vita tovább tart, és a hírek szerint Froch promótere, Mick Hennessey nem akar beleegyezni az Abraham érdekeit képviselő Sauerland Event ajánlatába, hogy Svájcban rendezzék a sorsdöntő találkozót.

 

Cazares detronizálta Nashirot

A WBA nagylégsúlyú világbajnoki címe került terítékre helyi idő szerint szombaton este Oszakában a Nobou Nashiro vs Hugo Fidel Cazares találkozón. A két öklöző tavaly szeptemberben egyszer már összecsapott egymással, de akkor kőkemény küzdelemben nem tudtak dűlőre jutni a felek, és döntetlen eredmény született, aminek Nashiro örülhetett, mivel címvédőként megtarthatta koronáját. A mai találkozón azonban már nem volt pardon, és az agresszív mexikói kihívó a mérkőzést végig uralva, némi meglepetésre egyhangú pontozásos győzelemmel (117-111, 115-113, 117-111) elhódította a japán bajnok világbajnoki címét, és kislégsúly után - ahol a WBO címet birtokolta korábban - a 115 fontos kategóriában is felülhetett egy rangos szervezet trónjára.

 

Újra címmeccsen a Tornádó, Kótai Mihály revansot vehet Kovács Attila legyőzőjén!

Május 21-én Kijevben a WBA középsúlyú interkontinentális övéért szállhat harcba Kótai Mihály, a magyar öklöző ellenfele pedig a címet védő grúz Avtandil Khurtsidze lesz - értesítette a profiboksz.hu-t a mérkőzés létrejöttében közreműködő, és a "Tornádó" becenevű magyar bunyós menedzser-edzőjével, Veres Lászlóval együttműködő Petrányi Zoltán (Profibox Promotion). A 31 éves Khurtsidze (20-1-2, 12 ko) nem ismeretlen a magyar bokszolók, illetve szurkolók számára, ugyanis az ukrán fővárosban élő normál alapállású bunyós 2008-ban Oláh Ferencet, 2009-ben pedig Kovács Attilát győzte le (utóbbi összecsapást sokak szerint vitatható módon, mindössze többségi döntéssel veszítette el a magyar kihívó). Ahogy ismert, a 33 éves, korábbi WBF és IBO nagyváltósúlyú bajnok Kótai 3 év kihagyás után tavaly júliusban tért vissza, és az reaktiválása óta négy mérkőzést vívott meg sikerrel.

 

 

2010.05.08 Szombat

Megugrotta a szintet a kubai szökevény.

Profi karrierje legnagyobb győzelmét aratta a 6. mérkőzésén Yordanis Despaigne. A kubai szökevény 10 menetes meccsen győzte le a többszörös világbajnoki kihívó Richard Hallt, akinek mérlege 29-8, 27 KO volt. A meccsen Despaigne fölényben bokszolt, valamennyi menetet megnyerte, de azért keményen meg kellett dolgoznia a végső sikerért.

 

 

Khan megkapta a vízumot, jöhet a Malignaggi elleni mérkőzés.

Úgy tűnik, az utolsó, eredetileg nem várt akadály is elhárult a jövő hétvégén esedékes New York-i Amir Khan vs Paulie Malignaggi WBA kisváltósúlyú világbajnoki mérkőzés megrendezése elől, ugyanis az előbbi öklöző kisebb huzavonát követően megkapta az Egyesült Államok bevándorlási hivatalától a munkavállalói vízumot és beutazhat az országba. Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, az angol bunyós vízumkérelmét első körben elutasították, és Khan kénytelen volt Kanadába, pontosabban Vancouverbe áttenni a tengeren-túli edzőtáborának helyszínét.

 

 

Valóságshow győztes ellen lehet újra világbajnok Steve Cunningham.

Június 5-én első ízben lép szorítóba Sauerlandos öklözőként a korábbi világbajnok Steve Cunningham (22-2-0, 11ko). A 33 éves philadelphiai bunyós az általa korábban már birtokolt, de 2008 decemberében Tomasz Adamekkel szemben elveszített IBF cirkálósúlyú - jelenleg betöltetlen - világbajnoki címért húz kesztyűt, ellenfele pedig a jó rekorddal rendelkező (23-1-0, 16 ko), és 2009 elején a "The Contender" - című bokszvalóságshowt is megnyerő kanadai Troy Ross lesz. A gálára a németországi Neubrandenburgban kerül sor, és a rendezvényen kerül sor a Sebastian Sylvester vs Roman Karmazin IBF középsúlyú világbajnoki találkozóra is

 

Adamek: A sebességemmel és a pontosságommal győzném le Haye-t.

Golota, Estrada és Arreola legyőzése után most már nehézsúlyú világbajnoki címmeccsre pályázik a korábbi félnehéz-, és cirkálósúlyú világelső, Tomasz Adamek. A lengyel ütőgép promótere, Kathy Duva tájékoztatása szerint az HBO komoly érdeklődést mutat egy Haye vs. Adamek mérkőzés iránt, amennyiben az angol WBA bajnoknak nem sikerül egyeszségre jutnia Wladimir Klitschkoval. Adamek komoly esély lát Haye legyőzésére: "Készen állok, akárkit is hoznak nekem. Optimistán tekintek egy David Haye elleni meccsre, ugyanis érvényre tudnám juttatni ellene a sebességemet és a pontosságomat. Ez egy elég érdekes és izgalmas meccs lenne.".

 

 

További sporthírekért kattints az alábbi linkre: http://www.profiboksz.hu/

 

Asztali nézet